Εβδομαδιαία και μηνιαία διαγωνίσματα με σκοπό την αξιολόγηση του μαθητή ελέγχου προόδου και κατανόησης της διδακτέας ύλης

Έ
νας απο τους βασικούς παράγοντες που συμπράττουν στη διαμόρφωση της μαθηματικής παιδείας είναι η αξιολόγηση του μαθητή. Μέσω αυτής επισημαίνονται ελλέιψεις, προτείνονται βελτιώσεις και εκτιμούνται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που έχει αποκτήσει ο μαθητής. Η αξιολόγηση καλύπτει την γνώση και κατανόηση των μαθηματικών δομών, την δεξιότητα ανάλυσης και ερμηνείας και την εφαρμογή τους στην επίλυση και αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων.

  • Εβδομαδιαία τεστ

Κάθε εβδομάδα ο μαθητής εξετάζεται σε τεστ, το οποίο ελέγχει την κατανόηση της ύλης που διδάχθηκε στα προηγούμενα μαθήματα. Ταυτόχρονα αξιολογεί την γνώση της θεωρίας, την βαθύτερη κατανόηση των μαθηματικών εννοιών καθώς και την απόδοση του μαθητή σε ασκήσεις.

  • Μηνιαία διαγωνίσματα

Στο τέλος κάθε μήνα ο μαθητής εξετάζεται σε ένα επαναληπτικό διαγώνισμα. Η ύλη του διαγωνίσματος καλύπτει όλη την ύλη που μαθήματος που έχει διδαχθεί έως εκείνη την στιγμή. Σε συνδυασμό με τα εβδομαδιαία τεστ ωθούν το μαθητή στη συνεχή εξάσκηση-αναζήτηση με σκόπο την ανάπτυξη κριτικής ικανότητας αλλά και την άρτια προετοιμασία.

  • Προσομοίωση εξετάσεων

Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών διεξάγονται προσομοιώσεις εξετάσεων. Ακολουθεί πλήρης και αναλυτική βαθμολόγηση και αξιολόγηση των γραπτών στην οποία δίνονται χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση και την πρόοδο των μαθητών καθώς και οδηγίες για την γραπτή εξέταση και τη σωστή διαχείριση του χρόνου. Η προσομοίωση εξετάσεων είναι ανοικτή σε συμμετοχή για όλους τους μαθητές.

  • Διαδικτυακή αξιολόγηση

Όλοι οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν δωρεάν στην πλατφόρμα εκπαίδευσης στην οποία έχουν πρόσβαση σε online τεστ διαφόρων τύπων ασκήσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα των τρόπων αξιολόγησης που χρησιμοποιούνται και στη συμβατική τάξη. Με την χρήση τους, ο μαθητής, αξιολογεί συνεχώς την προσπάθειά του, αλληλεπιδρά με τον υπολογιστή, ελέγχει και αξιολογεί τις γνώσεις του κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο καθώς το ρόλο του διορθωτή τον αναλαμβάνει η πλατφόρμα εκπαίδευσης. 

Κάθε μαθητής ή γονιός μπορεί να έχει πρόσβαση στις βαθμολογίες του σε τεστ και διαγωνίσματα μέσω της ατομικής του καρτέλας.

Συνδεθείτε

  • Χρησιμοποιήστε το κουμπί "Είσοδος" στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας και
  •  
  • Εισάγετε το όνομα χρήστη και των κωδικό που σας έχει δοθεί.
  •  

Που θα μας βρείτε

1η Πάροδος Οπλαρχηγού Λακέρδα 6
Ιεράπετρα, Κρήτη

 

6972280996 και 2842110582

 

dimitris_papadakis@yahoo.gr contact@dpmath.gr

Στείλτε μας μήνυμα

{mosmap}